Istoria

Prima investiție Entera a fost realizată în anul 2011, în comuna Topliceni, județul Buzău. Centrala eoliană construită atunci avea o putere instalată de 10 MWh. La scurt timp, a urmat punerea în funcțiune a celei de-a doua centrale eoliene, amplasată în comuna Grebănu, județul Buzău. Astfel, sfârșitul anului 2011 aduce primele investiții în domeniul energiei regenerabile pentru grupul de firme Rara și planul de investiții pentru un parc solar.

În anul 2012, am construit primul parc fotovoltaic din portofoliul Entera, cu o putere instalată de 8.75 MWp, amplasat în localitatea Isaccea, județul Tulcea. Centrala fotovoltaică ocupă o suprafață de 179.000 de metri pătrați și include 35.712 de panouri solare, nouă invertoare tip SMA și cinci transformatoare tip SMA. Energia produsă aici este livrată în Sistemul Energetic Național prin stația de transformare 110/20 kV Isaccea, deținută de E-Distribuție Dobrogea, și care are o producție medie anuală de peste 10.500 MWh.

Este de menționat, pe lângă pionieratul în industria energiei regenerabile prin investițiile realizate în cei 2 ani, în anul 2012 s-a înfiinţat una din primele companii de operare și management a centralelor de producție, aducând și experiența asociaților pe piețele din vestul Europei, societate care administrează astăzi parcuri care produc peste 150.000 MWh pe an.

Misiune

Inovație pentru un mâine mai bun

Nu există moment mai oportun ca acesta pentru a construi un viitor verde. Ne-am asumat rolul de partener al celor care cred, ca și noi, într-o viață sustenabilă, alimentată de energie regenerabilă. Utilizăm soluții inovatoare nu doar pentru a valorifica, ci și pentru a proteja resursele naturale.

Viziune

Construim o lume în care tehnologiile inovatoare și resursele naturale înseamnă soluții inteligente pentru o viață mai bună.

Fondator & CEO

Răzvan Neamțu

Fondator

Emil Morariu

Fondator

Alin Plopeanu

Asocitații

Entera este adaptarea continua la nou. Începutul e legat de Emil Morariu care a văzut în energia verde, energia viitorului. Suflul nou adus de famililie Neamțu și Plopeanu au dat un nou impuls cautărilor pe o piață în formare, dar și expansiunii. Familia lărgită a însemnat o creștere în anvergură a abordării conceptului de energie a viitorului, de promovare a acelor afaceri în care natura e un prieten, un aliat și nu un adversar.

 

Echipa

Profesioniștii cu care stabilim fiecare detaliu al planului de afaceri fac parte din familia noastră extinsă. Ne unește dorința de a schimba paradigma de la a consuma la a valorifica resursele naturale și a le transforma în aurul verde al generațiilor viitoare.

Fondator & CEO

Răzvan Neamțu

Director strategie

Radu Crăciun

Director Dezvoltare

Martin Moise

Director General

Alina Ardelean

Producție

Portofoliul Entera include singurul parc solar din sud-estul țării situat în Isaccea, județul Tulcea având o putere instalată de 8.75 MWp, dar și parcurile eoliene cu cea mai rapidă construcție, în Topliceni și Grebănu, județul Buzău, cu o capacitate totală instalată de 28.75 MW, având o producție totală agregată de la înființare de peste 500.000 MWh

Producția de energie electrică

                      

Legenda

  • Topliceni GWh
  • Grebanu GWh
  • CEF Isaccea GWh

Furnizare

Experiența acumulată în cei 10 ani de activitate în industria energiei regenerabile ne-a determinat să adoptăm un model de afaceri integrat si durabil. Astfel, furnizăm energia verde produsă către clienții finali, industriali și rezidențiali, alături de o gamă largă de servicii și produse, precum: e mobility, kit-uri pentru prosumatori, servicii de eficiență energetică, IoT, soluții de finanțare, toate acestea, pentru a sprijini și asigura tranziția către noul stil de viață verde, inteligent, prietenos cu mediul.